Rolluiken: op het kozijn

Om de buitenmaten van het kozijn nauwkeurig op te meten, meet je de afstand van muur tot muur. Doe dit zowel voor de hoogte als de breedte, en meet op verschillende plekken. Gebruik de kleinste waarde die je hebt gemeten. Volg daarna deze stappen om de bedieningszijde en de juiste maat te bepalen, met aandacht voor de geleiders en de omkasting.

Stap 1: De geleiders
Verminder zowel de hoogte als de breedte met 0,5 centimeter. Je muren zijn waarschijnlijk niet overal even recht, en zo voorkom je dat het rolluik niet past of gaat klemmen. Zodra je de maten met 0,5 centimeter hebt verkleind, voer je deze bij de bestelling in. Met deze methode kun je gebruikmaken van onze vlakke zijgeleiders.

Stap 2: De omkasting
De maten die je invoert, zijn inclusief de omkasting. Controleer daarom goed of je hiervoor voldoende ruimte hebt in de afmetingen die je doorgeeft. In het blauwe vakje op het bestelformulier worden de afmetingen van de omkasting weergegeven, wat een handig controlepunt is om te zien of je de juiste maat hebt ingevoerd.

Let op: als het rolluik helemaal is geopend, steekt de eindlijst altijd een paar centimeter buiten de omkasting, ongeveer 4 centimeter. Dit kan ervoor zorgen dat naar buiten draaiende ramen de werking van je rolluik blokkeren.